Μοιράγιας Χρήστος

Βιογραφικο σημειωμα

Ο Χρήστος Μοιράγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 όπου και κατοικεί μόνιμα. Το 2004 αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ‘’λίαν καλώς’’. Το 2005 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και εργάστηκε ως βοηθός στην ουρολογική κλινική του ΝΝΑ υπό τον Διευθυντή Κ. Αθανασιάδη. Το 2006 ειδικεύθηκε στην γενική χειρουργική στο ΓΝ Αμαλιάδας και ταυτόχρονα υπήρξε μέλος της χειρουργικής ομάδας λήψεως μοσχευμάτων στο ΓΝΠΠ ‘’Ρίο’’. Την περίοδο 2006-2009 υπήρξε συντονιστής ιατρός στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) υπό τη διοίκηση του ιατρού κ. Ευσταθίου. Στο ίδιο διάστημα εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της πανεπιστημιακής κλινικής ‘’Ευγενίδιο Θεραπευτήριο’’ και επίσης εκπαιδεύτηκε και έλαβε την πιστοποίηση στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία (ATLS) απο το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών.

Από το 2010 εως το 2014 ειδικεύθηκε στην Ουρολογία στο ΓΝΑ ‘’Ευαγγελισμός’’ υπό τον Δ/ντη Δ. Μαλοβρούβα. Το 2015 μετά απο προφορικές και γραπτές εξετάσεις έλαβε τον τίτλο του επιμελητή από την Ευρωπαική Ουρολογική Εταιρεία (FEBU) στις Βρυξέλλες. Τον Οκτώβριο του 2015 συμμετείχε σε ‘’hands-on’’ εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ενδοσκοπική, λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική στο ερευνητικό κέντρο της ΕΛΠΕΝ. Από το 2015 εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός. Από το 2016 έως τον Απρίλιο του 2022 εργάστηκε ως επιμελητής χειρουργός ουρολόγος στην ρομποτική ουρολογική κλινική του θεραπευτηρίου Metropolitan υπό τον Καθηγητή Β. Πουλάκη. Από τον Απρίλιο του 2022 εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ Ουρολογικής κλινικής του Θεραπευτηρίου ‘’Μητέρα’’.

Έχει συμμετάσχει ως Συγγραφέας και ομιλητής σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερο αντικείμενο ενασχόλησής του αποτελεί η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, η ενδοσκοπική και ρομποτική χειρουργική, καθως και η ανδρική υπογονιμότητα.

Είναι μέλος της Σουηδικής Ουρολογικής Εταιρείας (socialstyrelsen), του Αγγλικού ιατρικού συλλόγου (GMC), της ευρωπαικής και αμερικανικής ουρολογικής εταιρείας (EBU , AUA), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας ΕΟΕ.

Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των ουρολογικών κι ανδρολογικών παθήσεων με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών ( Turis προστατεκτομή για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση και laser λιθοτριψία για τη λιθίαση του νεφρού και του ουρητήρα, επεμβάσεις με το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci, τοποθέτηση ταινιών ακράτειας, τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μικροχειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης και περιτομή με τη χρήση laser ). Επισης διενεργει και τις νεοτερες μεθοδους ελαχιστα επεμβατικης χειρουργικης για την καλοηθη υπερπλασια του προστατη HOLEP και REZUM.